lako 1 osoba
15 min
2761
Čaj za ešerihiju koli i piling za celulit

Sastojci

Potrebno je:

  • 1 kesa peteljki trešnje
  • 2 kašike koštica trešnje

Priprema

  1. Čaj protiv ešerihije koli, za upalu mokraćnih i bubrežnih kanala, kod peska i kamenčića u bubrezima, kod upale prostate i kod uopšteno problema sa urinarnim traktom. Trešnje se beru sa peteljkama. Te peteljke stavite na neki plato na koji ste stavili pek papir. Stavite na direktno sunce. Kada se osuši posle jedno 7 dana stavite u papirnatu kesu. Čaj se kuva tako što se dva prstohvata peteljki preliju litrom provrele vode. Poklopite i ostavite pola sata. Procedite. Taj litar se pije u toku dana. Čaj se pije 7 do 10 dana.
  2. Koštice osušite na promaji. Nekoliko dana. Odložite u platnenu kesu. Dve kašike vršne koštica grubo usitnite čekićem. Napravite mali jastučić od gaze koju ste duplo stavili. U taj jastučić stvite ove dve kašike usitnjenih koštica. Mesto gde je celulit prvo malo naparite toplom vodom da se otvore pore. Polako kružnim pokretima trljajte mesto gde je celulit onim jastučićem 10 minuta. Tako radite 30 dana. Celulit će nestati zahvaljujući sastavu koštice. Ima neku supstancu koja topi celulit. Doiljama nije preporučljivo da koriste koštice za celulit. Čaj za ešerihiju koli i piling za celulit
Savet

Ne koristi se samo plod trešnje. Od davnina je poznato lekovito svojstvo peteljki trešnje kao i koštica. Ako imate mogućnosti nemojte bacati ni peteljke ni koštice. Vredi sačuvati.

Tagovi

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari

  • Јованка Јевтић
    Hvala devojke jeste jako korisno i čaj je stvarno odličan. Vredi imati ga.
  • Verica Damjanovic
    Sigurno korisno. Dodala bih I da su tresnje, uopste, odlican cistac creva.
  • Vesna Pavlovic 271
    Hvala draga Jovanka na ovom korisnom receptu.Pozdrav.smile
  • Sladjana Petrovic Simic
    Moja mama je nekada davno-davno sušila peteljke trešnji za čaj tako da mi je ovo dobro podsećanje na neke korisne, a zaboravljene stvari.