Uslovi korišćenja

Korišćenjem bilo kog dela portala Recepti.com i svih njegovih delova automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Ni jedan deo portala Recepti.com ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Portal Recepti.com sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice.

Sadržaj portala Recepti.com koristite isključivo na vlastitu odgovornost te portal ne snosi odgovornost za eventualne štete nastalog korištenjem sadržaja portala.

Portal Recepti.com zadržava pravo menjanja i uklanjanja sadržaja sa portala bez prethodne najave.

Portal Recepti.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava portala Recepti.com i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (www.recepti.com, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je portal Recepti.com povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Portal Recepti.com sadrži i linkove prema drugim web stranicama i ne smatra se odgovornim za sadržaj na tim stranicama.

Portal Recpeti.com nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na portalu te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na portalu Recepti.com.

Portal Recepti.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.

Portal Recepti.com se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Portal Recepti.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke portal Recepti.com koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Portal Recepti.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Recepti.com ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Registrovani korisnik je saglasan da na portalu Recepti.com garantuje i prenosi sva prava za kopiranje, reprodukciju, distribuciju, objavljivanje ili bilo koju drugu upotrebu (bez ograničenja) predatih sadržaja (recepata, tekstova, slike) uključujući podatke ostavljene prilikom registracije naloga na sajtu. Portal Recepi.com može slobodno da koristi sadržaje (recepte, tesktove, slike) u bilo kojim medijima. 

Sajt Recepti.com omogućava svojim korisnicima da pošalju svoje fotografije i recepte. Sajt ima pravo da obriše ili ne objavi poslate fotografije i recepte, ukoliko smatra da ne zadovoljavaju standarde ili nisu odgovarajućeg kvaliteta, kao i ukoliko svojim sadržajem krše pravila sajta. Sajt Recepti.com prikazuje korisničko ime korisnika koji je poslao fotografije i tekstove, i pretpostavlja da su oni njegovo vlasništvo ili imaju odobrenje za objavljivanje istih. U slučaju eventualnog kršenja autorskih prava, svu odgovornost snosi korisnik koji je poslao fotografije i tekstove. Slanjem fotografija i tekstova korisnik daje pravo sajtu Recepti.com da ih dalje koristi za potrebe sajta.

Ukoliko vas sadržaj nekog komenatar na neki način zasmeta, ili smatrate da su na bilo koji nacin povredjena vasa prava mozete nam uputiti zalbu na email info@recepti.com ili preko fomulara na Kontakt stranici. Recepti.com u najkracem moguće roku odgovoriće na vašu žalbu.

Portal Recepti.com zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja bez prethodne najave. 

Politika privatnosti:

1. Uvod

Recepti.com, čiji veb sajt ili aplikaciju koristite, poštuje pravo na privatnost korisnika naših usluga i garantuje im pravo da odaberu da dele podatke koji se na njih odnose. Pokušavamo da obezbedimo da se lični podaci naših korisnika obrađuju u skladu sa važećim odredbama zakonskih propisa Republike Srbije kao i u skladu sa važećim odredbama direktive Evropske unije.

Naša Politika privatnosti omogućava Vam da saznate kako obrađujemo lične podatkekorisnika naših usluga, u svojstvu korisnika sajtova i aplikacija.

Prihvatanjem ove Politike privatnosti saglašavate se sa korišćenjem Vaših podataka o ličnosti prema uslovima navedenim u ovoj Politici.

2. Rukovalac

Administrator vaših ličnih podataka je portal Recepti.com, čiji veb sajt ili aplikaciju koristite. 

Kako nas kontaktirati u vezi sa ličnim podacima? 

Za obradu vaših ličnih podataka i sprovođenje vašihprava vezanih za obradu, možete se obratiti na sledeću adresu: e-mail: info@recepti.com ili preko formulara na Kontakt stranici sa napomenom „Zastita podataka o licnosti: “

3. Kada prikupljamo vaše podatke

Vaše podatke prikupljamo prilikom:

3.1. Korišćenja internet stranice i mobilne aplikacije

Društvo prikuplja podatke od posetilaca internet stranice www.recepti.com na osnovu legitimnog interesa, radi boljeg razumevanja potreba korisnika i unapređenja usluga. U navedene svrhe prikupljaju se sledeći podaci:

1. vreme i datum posete stranici,
2. stranice koje posetilac pregleda,
3. tip i verzija internet pretraživača,
4. IP adresa računara posetioca,
5. mobilni identifikator ukoliko se pristupa sa mobilnog telefona.

3.2. Registrovanja

Ukoliko odlučite da se registrujete na naš sajt, potrebno je da unesete Vaše korisničko ime, lozinku, e-mail adresu i opciono fotografiju. Pravni osnov obrade Vaših podataka o ličnosti je pristanak, imajući u vidu da samostalno i slobodno birate da li želite da ostavite Vaše podatke i registrujete se. Prilikom ostavljanja komentara, prikupljamo vreme i datum komentara, kao i IP adresu sa koje je komentar postavljen.

3.3. Prijava putem društvenih mreža (Facebook, Google)

Ukoliko imate nalog na Facebook-u, ili Google, možete se prijaviti na naš sajt i putem tih naloga. U tom slučaju, od vašeg provajdera preuzimamo vaše ime i prezime, korisničko ime, e-mail adresu i fotografiju, ukoliko je imate. Pravni osnov obrade je pristanak, imajući u vidu da samostalno i slobodno birate da li želite da se prijavite.

4. Rok čuvanja

Vaše podatke o ličnosti čuvamo u periodu u kom ste korisnik naših usluga. Pristanak na obradu Vaših podataka o ličnosti možete u svakom trenutku povući, što dovodi do prestanka dalje obrade vaših podataka i njihovog brisanja. U slučajevima kada Vaše podatke obrađujemo na osnovu legitimnog interesa, obrađivaćemo ih sve dok ne uložite prigovor na obradu.

5. Prava korisnika

U zavisnosti od vrste i pravnog osnova obrade, možete ostvariti sledeća prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti:

- Pristup podacima o ličnosti
- Ispravku podataka o ličnosti
- Brisanje podataka o ličnosti
- Prenosivost podataka o ličnosti
- Ograničenje obrade podataka o ličnosti
- Pravo na prigovor

U cilju ostvarivanja Vaših gore navedenih prava, možete nam se sa obrazloženim zahtevom obratiti na: info@recepti.com ili preko fomulara na Kontakt stranici.