lako 4 osoba
60 min
32276
Slatko od divljih kupina (2)

Sastojci

Potrebno je:

  • 1 kg divljih kupina
  • 1,25 kg šećera
  • 100 ml vode

Priprema

  1. Kupine izmeriti i oprati. Slatko od divljih kupina (2)
  2. U dublju šerpu ređati red kupina red šećera. Poklopiti i ostaviti da u frižideru odstoji 10 sati. Slatko od divljih kupina (2)
  3. Staviti na ringlu, dodati vodu i kuvati na umerenoj temperaturi. Samo na početku lagano promešati da se ne zalepi za dno, dok šećer počne da se topi. Posle ne mešati, samo povremeno protresti šerpu. Slatko od divljih kupina (2)
  4. Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust. A sirup je dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se malo ohladi, a onda vrhom kasike pravite liniju, a linija ostaje. Slatko od divljih kupina (2)
  5. Kad je kuvano (otprilike treba 30-40 minuta), skloniti sa ringle, skinuti penu, pokriti vlažnom platnenom salvetom i ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj temperaturi. Slatko od divljih kupina (2)
  6. Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni, grejati ih 10 minuta, izvaditi i ostaviti da se ohlade. Sipati slatko i dobro zatvoriti. Uživajte u ukusu! Slatko od divljih kupina (2)
Savet

Ja slatko kuvam od 1-2 kg voća.

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari