lako 2 osoba
20 min
27038
Pohovani sir (2)

Sastojci

Potrebno je:

  • 200 g kačkavalja (gaude ili trapista)
  • 1 veće jaje
  • 3 kašike brašna
  • 4-5 kašika prezle
  • malo hladne vode
  • po potrebi ulje za prženje

Priprema

  1. Sir (koristila sam pola dimljeni trapist, a pola kačkavalj) iseći na željeni oblik (štapice, trouglove, deblje šnite...). Spremiti sudove sa vodom, brašnom, jajetom i prezlom. Pohovani sir (2)
  2. Posle vode svaki komad sira uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezlu. Sir ostaviti u frižider na najhladnije mesto bar sat vremena, a ako žurite staviti u zamrzivač dvadesetak minuta. Pohovani sir (2)
  3. Ugrejati ulje u tiganju i tek onda izvaditi sir iz frižidera. Spustati ga u dobro zagrejano ulje i pržiti kratko sa obe strane da malo porumeni. Pohovani sir (2)
  4. Ispržen sir spustati na tanjir sa ubrusom da se ocedi masnoća, ali ne dugo jer nekad hoće da se zalepi za ubrus. Pohovani sir (2)
  5. Ovaj put sam ga poslužila sa spanaćem čiji recept sam već objavila. Pohovani sir (2)
  6. Naravno može se služiti uobičajeno sa pomfritom ili graškom, ili mesom. Pohovani sir (2)
Savet

Ovakav način pohovanja je zaista najbolji. Umočen u hladnu vodu i držanje što duže u frižideru ili zamrzivaču garantuje da sir neće curiti (naravno i prženje u dobro zagrejanom ulju). Služim ga uvek sa nekim povrćem i najčešće nije nam potrebno nikakvo meso. U vreme pripreme nisam uračunala stajanje u frižideru.

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari