lako 6 osoba
120 min
12422
Kruh u obliku peciva

Sastojci

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 2 vrećice suhog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml ulja
  • 500 ml mlake vode

Priprema

  1. U posudu uliti mlaku vodu i ulje (ulje treba malo zagrejati), dodati kvasac, šećer i sol. Sve izmješati da se sjedini a kvasac otopi. Brašno prosijati i da bude sobne temperature. Pa dodavati u vodu sa kvascem malo po malo i na kraju izraditi tijesto na radnoj površini što kruh duže mjesite bolje za njega biti će finiji. Zatim tijesto kada ste izradili naujiti ga i ostaviti prekrito prozirnom folijom, a može i krpom da odstoji 30 minuta. Kada je odstojalo premijesiti još jednom i ostavti da odstoji još 30 minuta (opet premazivati uljem).
  2. Nakon što ste ga drugi puta premijesili i razvući tijesto i obilokovati oblik kruha po želji možete standardno možete kao ja u obliku peciva znači izgled neka bude po vašoj želji. Možete ga zarezati odozgora lagano. Ugrijati pećnicu na 50 stepeni isprskati kruh vodom i staviti u pećnicu da kisne oko 15-20 minuta. Nakon toga izvadite kruh iz pećnice i uključite pećnicu na 200 stepeni. Vratite kruh u zagrejanu pećnicu i pecite 45 minuta.
  3. Kada je kruh gotov umotajte ga u kuhinjsku krpu neka se hladi ili ako želite hrskavu koricu ostavite ga na nekakoj rešetkici neka se hladi. Ovaj kruh izađe isti kao iz pekare, još jedna mala napomena ako vam je pećnica kao i moja pre jaka smanjite temperaturu na 180 stepeni, a pecite 10tak minuta duže. Kruh u obliku peciva
Savet

Od ovoga tijesta možete raditi sve oblike peciva jako je pogodno za raditi i jako je ukusno tijesto.

Tagovi

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari