lako 16 osoba
60 min
2035
Baunti čokoladice (2)

Sastojci

Potrebno je:

  • 100 g President maslaca
  • 70 g šećera
  • 70 ml mleka
  • 100 g kokosovog brašna

Glazura:

  • 150 g crne čokolade
  • 30 ml ulja

Dekoracija:

  • 50 g crne čokolade
  • 2 kašičice ulja

Priprema

  1. Posudu veličine 19x19cm obložiti pek papirom, ali tako da papir bude izvan posude, da bi kasnije smesa mogla lako da se izvadi iz posude. U dublju šerpicu staviti iseckani maslac, šećer i mleko. Staviti šerpicu na šporet i na tihoj vatri mešati da se sve otopi i poveže. Skloniti šerpicu sa vatre i dodati kokosovo brašno (odjedanput staviti svu količinu). Špatulom ili varjačom dobro sjediniti sastojke, pa iz izručiti u pripremljenu posudu. Špatulom (ili kašikom) ravnomerno rasporediti smesu i poravnati površinu. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa je ostaviti u frižider na jedan sat. Baunti čokoladice (2)
  2. Izvaditi posudu iz grižidera i smesu, pomoću pek papira prebaciti na sto (smesu ostaviti na papiru, samo je odlepiti od njega). Oštrim nožem prvo smesu uzdužno podeliti na pola, pa svaku polovinu iseći na štanglice širine 2,5 cm. Baunti čokoladice (2)
  3. Glazura: Čokoladu (koristite crnu čokoladu sa 47-48% kakao mase) izlomite na kockice i staviti je u manju šerpicu. Šerpicu staviti na tihu temperaturu (meni su ringle obeležene, što se jačine temperature tiče, od 0-9. Ja sam čokoladu otapala na 3) i mešati da se otopi. Otopljenu čokoladu skloniti sa šporeta, sipati ulje i mešati da se oba sastojka dobro sjedine. Pomoću viljuške uzeti štanglicu i preneti je u rastopljenu čokoladu. Preokrenuti je pomoću viljuške i vaditi na odgovarajuću posudu koja je prekrivena pek papirom. Tako uraditi sa svim štanglicama. Štanglice ostaviti na sobnoj temperaturi 15-ak minuta, pa ih prebaciti u frižider da se čokolada stegne. Baunti čokoladice (2)
  4. Dekoracija: Na kesi od zamrzivača samo malo odseći vrh na jednoj strani i staviti je u dublju šolju (da biste lako sipali otopljenu čokoladu). Čokoladu, izlomljenu na kockice, i ulje staviti u manju posudu i na tihoj temperaturi je otopiti. Otopljenu čokoladu sipati u pripremljenu kesu. Čokoladne štanglice izvaditi iz frižidera i išarati ih. Vratiti ponovo u frižider da se čokolada stegne. Baunti čokoladice (2)
  5. Uživajte! Baunti čokoladice (2)

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari