lako 30 osoba
40 min
5303
Puslice (9)

Sastojci

Potrebno je:

  • 3 belanceta
  • 210 g šećera u kristalu
  • 1 kašika sveže isceđenog soka od limuna
  • 1 kašika gustina

Priprema

  1. Belanca za puslice obavezno držim u fižideru, makar 2 sata, pa ih koristim. Mnogo mi se bolje tako hladna umute. Belanca staviti u vanglicu i početi sa mućenjem malom brzinom, 2-3 minuta. Zatim povećati brzinu na najače i mutiti uz postepeno dodavanje šećera. Na jedno belance ide 70 g šećera, 1 kašičica soka od limuna i 1 kašičica gustina, pa vi povećavajte sastojke srazmerno količini belanaca. Pri kraju mućenja (kada su se belanca prilično čvrsto umutila) dodati sok od limuna i nastaviti sa mućenjem. Ako vam se mikser zagreje stanite malo, pa nastavite. Belanca moraju biti toliko čvrsto umućena, da kada preokrenete vanglicu ona se ne pomeraju. Na kraju dodati gustin i jedan minut je dovoljno da se dobro sjedini sa belancima.
  2. Rernu uključiti da se zagreje na 100 stepeni (kod mene je rerna sa ventilatorom). Veliki pleh od el. šporeta prekriti pek papirom. Da vam se papir ne pomera kada istiskujete puslice, na sve četiri strane papira (ispod papira) staviti po malo smese od belanaca, tako da će držati papir kao lepak. U špric za dekorisanje torti, sa zvezdastim nastavkom, staviti umućenu smesu i istiskivati puslice na pripremljeni papir. Ostaviti između malo rastojanja, jer će puslice narasti malo prilikom pečenja. Puslice (9)
  3. Staviti da se peču, odnosno da se suše. Meni je trebalo 1,5 sat da budu gotove. Ako se dvoumite da li su gotove uzmite jednu i probajte. Ako je unutrašnjost suva, nije žilava, puslice su gotove. Isključiti rernu i ostaviti puslice da se potpuno ohlade sa malo odškrinutim vratima od rerne. Uživajte! Puslice (9)

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari