lako 10 osoba
60 min
3209
Domaći sladoled (9)

Sastojci

Potrebno je:

  • 200 ml neutralne mlečne pavlake
  • 200 g šećera
  • 150 g grčkog jogurta
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 ml mlečne slatke pavlake
  • 100 g čokolade
  • 200 g voća

Priprema

  1. U vanglu stavite 200 ml neutralne mlečne pavlake sa minimumom 20% mm i 200 g šećera. Mešajte 5 minuta spatulom ili varjačom dok se šećer ne istopi. Dodajte 150 g grčkog jogurta, dve kesice vanilin šećera pa lepo sjedinite. Domaći sladoled (9)
  2. U drugoj vangli umutite 200ml slatke mlečne pavlake. Ako ne nađete mlečnu može i ona megle mada lepše je sa mlečnom. Ako pavlaka nije zašećerena kadabudete sve sjedinili probajte pa dodajte šećera po ukusu. Polako umešajte umućenu pavlaku u onu sa grčkim jogurtom. Kada se sve sjedini masu podelite na dva dela. Domaći sladoled (9)
  3. U jedan deo umešajte 100 g otopljene čokolade za kuvanje koju ste predhodno malo prohladili koliko da nije vrela. Domaći sladoled (9)
  4. A u drugi deo dodajte 200 g nekog voća koje ste ispasirali i sa jednom kašikom šećera kuvali vrlo kratko. I voće malo ohladite. Ja sam stavila maline. Lepa baš količina ispadne. A najvažnije je što je tekstura onako svilenkasta i mlečna. Mada moj drug je izjavio kada sam mu dala recept *sve, sve ali što se brzo sprema to mi je najbitnije*. Eto brze letnje poslastice koju ćete zavoleti. Domaći sladoled (9)
Savet

Svi mi volimo sladoled. Posebno one koje pravimo kod kuće. Uvek su tu neki raznorazni recepti koji uključuju jaja i to živa. A pošto je sad malo rizično koristiti termički neobrađena jaja zbog salmonele, tragala sam za nekim receptom koji će mi dati približno kvalitetniji ukus i teksturu, kao kada napravim sladoled sa jajima. Pre neki dan pozvala me je drugarica na degustaciju njenog ''home made'' sladoleda. Recept je kaže dobila od sestre iz francuske i vrlo često ga sprema. I da skratim priču nije mi se baš mnogo dopao jer nije imao onu mlečnu svilenkastu teksturu za kojom sam tragala. Teksturu mog sladoleda sa jajima. Iz kurtuazije sam uzela recept i momentalno shvatila da mogu da ga izmenim. Vrlo malo izmena može čudo da napravi. I tako sam krenula da pravim.

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari