srednje 4 osoba
120 min
10094
Macarons (3)

Sastojci

Za macaronse:

  • 120 g šećera u prahu
  • 50 g mlevenih badema
  • 2 belanceta
  • 50 g kristal šećera

Za fil:

  • 100 g bele čokolade
  • 50 ml slatke pavlake
  • extrakt limuna

Priprema

  1. Mikserom izmiksati bjelanca u čvrsti sneg pa dodati šećer i miksati. Pomešati šećer u prahu i mlevene bademe (koje ste prethodno skuvali pa osušili u rerni, ogulili i samleli u blenderu toliko da dobijete brašno) pa dodati u čvrsti sneg i lagano promešati sve (mešajte silikonskom špatulom, lagano prevrćući i mešajući, masa ne sme biti ni retka ni gusta) zajedno i dodati boje malo na vrh noža ako koristite gel boje, ako koristite u prahu, malo je razmutite sa vodom i dodajte u masu, ako želite više boja, masu podelite na toliko delova koliko želite farbati. . Macarons (3)
  2. Napuniti špric pa na pleh sa pek papirom praviti male krugice od smese i ostaviti da odmaraju (suše, najbolje kada je toplo u kući) 30 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 150 C. Znaćete da su se osušili kada prstom pipnete jednu i ako se ne lepi za prst. Lupite tepsijom od sto da iz njih izađe vazduh. Peći u zagrejanoj rerni na 150 C nekih 15 minuta. Posle 5 minuta pečenja otvorite rernu i zatvorite, posle nekoliko minuta bi trebao da se pojavi prsten. Kada su pečene svucite iz tepsije zajedno sa pek papirom i stavite na žicu da se tako hlade, tek posle 15-ak minuta lagano ih odvajajte od papira. Macarons (3)
  3. Pripremiti fil. Staviti slatku pavlaku da provri na tihoj vatri pa dodati čokoladu da se rastopi i ostaviti na starnu da se ohladi pa dodati malo extrakta od limuna. Spajati po dva makaronsa sa čokoladom. Macarons (3)
Savet

Napomena: kad ih ređate na pleh sa špricom posle toga pokvasite prst ruke pa na svaku malo upleskajte da joj sklonite vrh od šprica koji se napravi kad ih ispustate. Uživajte u ovim preedivnim kolačićima .....

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari