lako 3 osoba
60 min
2386
Svinjsko meso i šampinjoni sa bulgur pšenicom

Sastojci

Potrebno je:

  • 800 g svinjskih šnicli od buta
  • sveže mleveni crni biber
  • suvi biljni začin
  • roštilj sos (ili BBQ Sauce)
  • 400 g šampinjona
  • 100 g bulgur pšenice
  • ulje

Priprema

  1. Svinjske šnicle iseći na 1cm debljine i začiniti ih biberom i suvim biljnim začinom po ukusu. U veću teflonsku posudu (ili posudu gde jelo neće da se zalepi za dno) sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje poređati meso, poklopiti ga i na srednjoj vatri ga dinstati, uz povremeno dolivanje po malo vrele vode. Kada meso omekša i ispari voda a ostane samo masnoća, svako parče mesa preliti sa po pola kašičice roštilj sosa. Preokrenuti ga da se ta, prelivena, strana malo isprži. Isto uraditi i sa drugom stranom mesa, pa i nju preokrenuti. Isprženo meso izvaditi u tanjir i držati na toplom.
  2. Šampinjone oljuštiti (nikako ih ne perite, da ne bi upile vodu) i iseći ih na deblje listiće. Na vrelu masnoću gde se meso pržilo ubaciti isečene šampinjone. Preliti ih sa roštilj sosom po ukusu i promešati. Pržiti ih dok ne dobiju lepu glaziranu boju sa obe strane.
  3. Bulgur pšenicu (kupuje se u prodavnicama zdrave hrane, a ima je i u većim marketima) isprati pod mlazom hladne vode, sve dok ne ostane bistra voda. Zatim je staviti u odgovarajuću posudu i preliti duplom količinom hladne vode (200ml). Dodati 1/2 kašičice suvog biljnog začina i 1/3 kašičice mlevenog bibera. Staviti da provri. Kada voda provri smanjiti temperaturu na najmanju jačinu i ostaviti poklopljeno sve dok pšenica ne upije potpuno vodu. Promešati i probati da li treba dodati još začina (možete dodati i začine koje vi volite). Bulgur poslužiti uz prženo meso i šampinjone. Svinjsko meso i šampinjoni sa bulgur pšenicom

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari