Nagrada za nepce i borac za zdravlje

Slatke, aromatične i sočne breskve nagrada su za nepce, ali su i odlični saveznici u borbi za bolje zdravlje. Na listi blagotvornih dejstava su detoksikacija, zaštita od bubrežnih bolesti i očuvanje vida, hidriranje kože i „brisanje“ podočnjaka i sitnih bora.

Dobrobiti od redovnog jedenja breskvi dobro su poznate ljubiteljima ovog slasnog voća. Oni koji ih izbegavaju zbog dlačica ili iz bilo kog drugog razloga, trebalo bi da razmisle još jednom, poručuju nutricionisti.

Poreklom su iz Kine, ali odavno su stekle obožavaoce u krajevima udaljenim hiljadama kilometara od te azijske države.

Reč je o bogatom izvoru vitamina, minerala i brojnih drugih korisnih materija. Slatke su, aromatične i veoma sočne.

Breskve v.jpgLekari upozoravaju da širom sveta ljudi imaju problema sa vidom zbog manjka beta karotena. Spas za njih mogle bi da budu breskve, jer zahvaljujući toj materiji mogu da podstaknu cirkulaciju u celom telu i na taj način poboljšaju stanje.

Svakodnevno u organizam unosimo brojne toksine koji kada se natalože mogu ugroziti bubrege.

Sočni plodovi sadrže velike količine vlakna i kalijuma koji su odlični saveznici u borbi protiv bolesti bubrega, a mogu smanjiti i rizik od pojave čireva.  

Prema rečima stručnjaka, plodovi, čija boja varira od narandžastih tonova do bordo nijansi, čuda čine i za kožu.

Zahvaljujući vitaminu C hidriraćete se iznutra, a uvek možete računati na breskve pri uklanjanju tamnih podočnjaka i sitnih bora. Sve što je potrebno je da prislonite kriščice oko umornih očiju.  

(Izvor: RTS Foto:Photl)

Postavite komentar

Komentari

  • Budite prvi i komentarišite!