Zdravlje

Jaja za doručak? Ne, nikako!

Sa belančevinama ne treba preterivati, pogotovo tokom najvažnijeg obroka dana – doručka. Britanski naučnici tvrde da osobe koje tokom jutarnjih časova konzumiraju jaja, imaju čak 28 posto veću šansu da obole od nekih srčanih bolesti.

Osobe koje za doručak jedu hranu bogatu belančevin...

Banana bolja od sportskog napitka

Umesto sportskog napitka uzmite bananu! Američki stručnjaci utvrdili su da to voće sadrži zdraviju mešavinu šećera potrebnih za povećanje energije od klasičnih pića namenjenih sportistima i rekreativcima u vreme većih fizičkih napora.

Pre vežbanja je bolje pojesti bananu nego popiti sports...

Kurkuma, čuvar zdravlja

Aromatični začin kurkuma, redovan sastojak jela širom Azije, sprečava odvijanja reakcija u organizmu koje dovode do razvoja raka, tvrde stručnjaci i kao najzaslužnijeg izdvajaju supstancu kurkumin, to jest žuti pigment biljke.

Rezultati naučne studije otkrili su da začin kurkuma ima sposob...

Riba smanjuje rizik od Parkinsona

Mediteranska dijeta bogata je voćem, povrćem i ribom zbog čega bi mogla da prepolovi rizik od Parkinsonove bolesti, pokazalo je novo istraživanje.

Studija je otkrila da zdrave navike u ishrani smanjuju rizik od dobijanja ovog neizlečivog poremećaja mozga za čak 46 odsto. 

...

Zašto su probiotici zdravi?

Da li ste se ikada zapitali šta su to u stvari probiotici i za šta se koriste? Reč „probiotik“ znači „za život“. To su živi mikroorganizmi (zovemo ih još i „dobre bakterije“) koji već postoje u našem telu i mogu biti blagotvorni za naše zdravlje.

Ishranom do dužeg života

Žene starije od 70 godina mogu da žive duže ako se pridržavaju saveta koje često daju svojim unucima: vežbajte i jedite voće i povrće. To su zaključci nove studije koja predstavlja još jednu potvrdu da zdrav život može da produži život, čak i u penzionerskim danima.

Ovo je jedno od onih ot...