Zdravlje

Vaši roditelji su bili u pravu – šargarepa zaista čuva oči!

Karotenoidi, pigmenti koji šargarepi daju boju, mogu usporiti degeneraciju makule, specijalnog dela mrežnjače zaduženog za centralni vid i razlikovanje detalja, do koje dolazi usled starenja.

Ovih pigmenata ima i u spanaću i paprikama, navodi se u studiji Univerziteta „H...

Ishrana bogata voćem i povrćem, a višak kilograma ne odlazi?

Prvo pravilo svih dijeta jeste da treba unositi više voća i povrća. Međutim, ovaj način da se smanji unos kalorija nekada ne pomogne u gubitku telesne težine.

Sve zavisi od povrća koje unosimo, ukazuju rezultati istraživanja objavljeni u ovomesečnom izdanju magazina PLOS Medicine.

...

Čija seme - super hrana

Čija – lekovito seme koje mnogi definišu kao „magičnu“ semenku, namirnicu koja čini mala čuda unutar ljudskog organizma.

Čija raste na prostorima Latinske Amerike. Ima prečnik od oko milimetar, pa je oblikom najsličnija maku. Tamne je boje, uglavnom braon i sive, a poneka...

Pravilna ishrana za zdravije potomstvo

Zdrava ishrana pre i tokom trudnoće je povezana s manjim rizikom za urođene anomalije srca kod dece, pokazuju rezultati velikog istraživanja sprovedenog u Americi.

Podaci, prikupljeni od oko 19.000 ispitanica, sugerišu da idealna ishrana podrazumeva mnogo sveže ribe, voća, povrća i orašast...

Detoksikacija tela na prirodan način

Osim što pomaže u oblikovanju tela, vežbanje povećava energiju, poboljšava raspoloženje i sprečava razne bolesti. Dobar san potreban je telu kako bi se obnovilo i funkcionisalo najbolje što može.

Zaboravite na sve što se priča o detoksikaciji tela dijete i razni bi...

Deset razloga zbog kojih ćete pomorandžu jesti svakog dana

Pomorandže su izuzetno dobre za naše zdravlje – pomažu našem organizmu u borbi protiv bolesti i štetnih uticaja iz okoline.

Na ovih 10 načina pomorandže pomažu našem organizmu:

1. Pomorandže su prava riznica vitamina i minerala koji su s...