Zdravlje

Dremni posle ručka, zdravo je

Voliš da dremneš posle ručka, na primer? Slobodno nastavi sa tom praksom - stručnjaci kažu da je zdravo.

Stručnjaci ukazuju da nas poslepodnevni san od sat vremena čini produktivnijim, tim pre što je većina zaposlenih ljudi hronično neispavana.

Oni sugerišu da je najbolje odspavati ...

Više čokolade, više Nobelovaca?

Što neka zemlja konzumira više čokolade to ima više Nobelovaca po glavi stanovnika, ističe se u studiji objavljenoj u renomiranom američkom časopisu New England Journal of Medicine.

Dokazano je da flavonoidi, moćni antioksidanti koji se nalaze u kakau, zelenom čaju i crnom vinu, sma...

5 dobrih razloga da pijete jogurt

Za doručak, međuobrok ili desert, obogaćen suvim, svežim voćem i žitaricama, ili pak zaslađen voćnim sirupom ili medom, jogurt je namirnica vredna divljenja. Osim što je lagana i zdrava ova mlečna namirnica skriva neverovatne blagodeti.

1. Jogurt za vitku liniju 

Jogurt sadrž...

Med leči i pijanstvo

Podugačkoj listi neverovatnih svojstava meda stručnjaci su dodali i da je reč o odličnom savezniku u borbi protiv posledica preterivanja u konzumiranju alkohola! Takođe, umesto maske za lice ili omiljenog proizvoda za negu usana probajte slatki pčelinji produkt.

Za čuvenu egipatsku lepotic...

Mlečnim proizvodima protiv moždanog udara

Mleko i sirevi sa smanjenim procentom masnoće mogli bi da omoguće smanjenje opasnosti od moždanih udara, tvrde stručnjaci.

Rezultati švedskog istraživanja koje je trajalo deset godina pokazali su da mlečni proizvodi sa manje masnoće mogu preventivno da deluju na mozak i umanje rizik od mož...

Sir smanjuje rizik od dijabetesa

Ukoliko ste jedna od onih osoba koje izbegavaju sir zbog održavanja linije, razmislite ponovo. Najnovije studije pokazale su da sir umanjuje rizik od dobijanja dijabetesa tipa 2, koji se najčešće povezuje sa prekomernom telesnom težinom.

Istraživanje se baziralo na uticaju hranjivih sastoj...