Zdravlje

Nova Plazma XXL

Vest koja je pre nekoliko dana uzburkala našu javnost kao da je naslutila novi proizvod na tržištu – Plazmu XXL. Nova Plazma XXL predstavlja najveću do sada Plazmu kojoj će se pre svega obradovati mlađi deo populacije. 

Budite hrabri i iskusite zanimljive, izazovne trenutke dok ...

Sveže voće za belje zube

Izraelski naučnici poručuju da zdravlje zuba i blistav osmeh u mnogome zavisi od ishrane. Preporučuju voće – narandže, ananas, jabuke, jagode i banane, koje deluje kao prirodna četkica za zube.

Ako želite zdrave i bele zube jedite voće koje garantuje blistavi osmeh, poručuju izraelsk...

Jogurtom protiv depresije

Mlečni proizvodi sa zdravim bakterijama regulišu aktivnosti u mozgu zadužene za bol i emocije, pa tako probiotici smanjuju simptome depresije i služe kao prevencija, poručuju američki naučnici.

Probiotici koji se nalaze u jogurtu mogu da poboljšaju raspoloženje, jer utiču na delove mozga o...

Trešnje - prirodni lek i eliksir lepote

Svojom jedrinom, crvenom ili žutom bojom, omiljenim slatkastim ukusom, trešnja malo koga može „da odbije“. Iako zvuči neverovatno, ovo voće je „prirodni lek sa drveta“, jer sadrži veliku količinu vitamina C, cinka, folnu kiselinu, kalcijum, gvožđe i biljne pigmente, takozv...

Orašasti plodovi jačaju kosti

Namirnice bogate magnezijumom poput zelenog povrća, plodova mora, lososa, a posebno orašasti plodovi, jednako su važne za pravilan razvoj kostiju, kao i mleko i mlečni proizvodi, poručuju američki naučnici.

Roditelji su dugo dobijali savete stručnjaka da deci daju dovoljne količine mleka z...

Jedite ribu, živećete duže

Veće konzumiranje ribe bi moglo da produži život ljudi, pokazali su rezultati analize koju je sprovela grupa istraživača sa Harvarda i univerziteta u američkoj saveznoj državi Vašington.

Analiza, zapravo, ukazuje na pozitivno dejstvo po životni vek ljudi nezasićenih masnih kiselina - omega...