Zdravlje

Šolja kakaoa za bolje pamćenje

Čokolada može da pomogne u borbi protiv demencije, tako što povećava protok krvi u delu mozga zaduženom za pamćenje, pokazalo je najnovije istraživanje onlajn časopisa "Nature Neuroscience".

Istraživanje je pokazalo da ključni sastojak u čokoladi – kakao – može da uspori st...

Sok od grejpfruta za bolju liniju

Konzumiranje soka od grejpfruta otežava taloženje suvišnih kilograma, pokazuje istraživanje Univerziteta „Kalifornija“.

U eksperimentima sprovedenim na miševima, čija je ishrana imala visoki udeo masti, pokazalo se da je unos soka od grejpa, umesto vode, bio povezan sa spor...

Med je zamena za antibiotike

Švedski naučnici su lečili deset konja sa hroničnim ranama na koži melemom od bakterijski obrađenog meda. Za samo tri nedelje ove životinje su pokazale znake prethodno nezamislivog oporavka.

Istraživači na Univerzitetu „Lund“ u Švedskoj vrše istraživanja sa ba...

Višak vitamina pretnja za zdravlje

Naučnici su sve sigurniji da uzimanje vitamina nema nikakav efekat u sprečavanju smrti ili bolesti u opštoj populaciji, a najnovija istraživanja su pokazala da višak antioksidanasa povećava rizik od pojave raka.

U mnogim slučajevima, uzimanje velike količine u obliku dodataka (posebno ...

Lubenica najjači afrodizijak?

Aminokiselina citrulin, koju sadrži lubenica, poboljšava cirkulaciju i može da ublaži erektilnu disfunkciju, to jest impotenciju, tvrde italijanski stručnjaci.

Naše telo koristi citrulin da bi proizvelo aminokiselinu arginin koja deluje kao vijagra.

Arginin, objašnjavaju autori ...

I 10 minuta trčanja dnevno je dovoljno

Jednosatni džoging ili trčanje od pet do 10 minuta dnevno su podjednako dobri za zdravlje i dugovečnost, tvrde američki istraživači.

Studija naučnika sa Univerziteta u Ajovi, objavljena u časopisu Američkog koledža za kardiologe, otkriva da trčanje nekoliko minuta dnevno podjednako efi...