Autor:
lako 1 osoba
180 min
12414
Kokosovo mleko od kokosovog brašna

Sastojci

Potrebno je:

  • 1 šolja kokosovog brašna
  • 2 šolje vode

Priprema

  1. Jedan od mojih ranije objavljenih recepata je i recept za kokosovo mleko od kokosovog oraha, ali kako je kokosovo brašno jako pristupačno i kako je priprema krajnje jednostavno zašto da ne pokušam i da na ovaj način napravim ovo zdravo mleko. Kokosovo brašno se može naći u svakoj prodavnici, jako povoljno za razliku od kokosov oraha koje ne mogu stalno naći da kupim i koje je dosta skuplje od kokosovog brašna.
  2. Pripremite jednu šolju kokosovog brašna. Zagrejte 2 šolje vode,sklonite sa šporeta pre nego što počne da ključa i prelijte njome kokos. Promešajte malo kašičicom kako bi se kokos natopio vodom, poklopite i ostavite da odstoji najmanje 2 sata.
  3. Nakon toga stavite sve u blender i miksajte nekoliko minuta. Procediti sve kroz gustu gazu ili cediljku. Lepo ispretiskajte kokos kako bi svo mleko izašlo iz njega, sve dok kokos ne postane suv.
  4. I to je to, kokosovo mleko je gotovo. Sipajte u flašu ili teglu, poklopite i odložite u frižideru. Mleko je najbolje iskoristiti u roku od 5-6 dana. Na površini će se stvoriti čvršći sloj, ali to ne treba da vas brine, samo promućkajte i koristite.
  5. Kokosovo brašno takođe nemojte bacati jer i njega možete iskoristiti tako što ćete ga prosušiti na plehu obloženim sa papirom za pečenje. Možete ga prosušiti na vazduhu ili u blago zagrejanoj rerni vodeći računa da ne potamni i zagori. A možete ga i iskoristiti odmah, bez sušenja, za pripremu neke poslastice, kolača, kao sto sam i ja to uradila za pripremu bombica za koje sledi recept..... :)
Savet

Mleku možete dodati i malo vanile zbog ukusa, ako ga koristite za pripremu šejkova, kafa.... Ja sam ovo mleko prvenstveno pravila zbog lica, jer jako prija koži i pogodno je za sve tipove kože, pa iz tog razloga i nisam dodala vanilu...

Tagovi

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari