Autor:
lako 8 osoba
30 min
2504
Domaći Lemon curd

Sastojci

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 2 pune kašike prah pudinga od vanile
  • 4 limuna - naribane kore
  • 200 ml soka od 4 limuna
  • 80 g President maslaca

Priprema

  1. Prvo u zdjelu, ulupate ručno jaja, dodate te šećer i opet mutite.
  2. Sad dodaj te šećer u prahu, naribanu koru od limuna i prah za vanile puding i opet fino ulupajte da nema grudvica.
  3. Sad dodaj te sok od limuna, ponovo ulupate fino i preručite u šerpicu.
  4. Uključite ringlu na srednoj temperaturi ne odvaja te se od šerpice, posto morate celo vreme mješajti da nebi dole se uhvatilo, a ne sme da kuva zbog jaja... Kad primeti te da počinje krema da bude gušća, opet malo smanji te malo jačinu vatre. Znači polako do cilja. Treba jedno 15 minuta onda je gotova krema.
  5. Sad odma vruću kremu procjedi te preko cjedile u zdjelu i odma celofanom, direkt kremu pokri te... znači nek je celofan na kremi. Ne sme se od vrućine voda da skupi na celofanu... nek se ohladi jedno 5 minuta.
  6. Skloni te celofan i preruči te kremu u manje staklene teglice, (koje ste predhotno sa vrelom vodom izprali i osužili) do vrha, zatvorite dobro i okrenete na glavu. Kad se ure ohlade stavite ih u frižider, ne smiju bit napolju...
Savet

Umjesto prah pudinga, možete koristi, brašna ili gustina... meni lično je najljepše sa vanil pudingom. Limun dobro isperite sa vrućom vodom... ako neželite zvesu koru... idu i gotovo rendane kore is kesica... Ne ostupajte od količine mjera i nemožete pogrešit.... Lemo curd se može bez problema držat dvije nedelje u frižideru ako teglica nije načeta... Možete je i kao namaz za doručak koristit. Pustite mastu... izvoli te :-)

Tagovi

Isprobao sam

Postavite komentar

Komentari

  • Budite prvi i komentarišite!